SESTAVINE:
(za 4 osebe)
Nadev:
250
g svežih gob,
1
strok česna,
1čajna
žlička masla,
100
g naribanega sira (nekaj parmezana, ostalo kakšen mehkejši sir),
2
jajci
0.5
dl mleka,
sol,
poper,
timijan.
140 g polnozrnate moke,
75
g masla,
žlica
hladne vode,
sol.
PRIPRAVA:
Iz
sestavin za testo zamesimo krhko testo , ki naj v hladilniku počiva vsaj pol
ure.
Gobe
narežemo na rezine in jih popražimo na maslu, ki smo ga odišavili s timijanom
in sesekljanim česnom. Pražimo toliko časa, da voda od gob izpari. Na koncu gobe
popramo in solimo.
Jajca
razžvrkljamo, jim dodamo nariban sir, mleko in poper ter vse dobro premešamo.
Testo
razvaljamo in ga položimo v pekač za pite, sega naj do roba. Na testo
zlijemo jajčno mešanico in po njej enakomerno razporedimo gobe. Če je testo
višje od nadeva, ga rahlo potisnemo navzdol po obodu.
Pito pečemo 30 minut na 200°C. Pečeno pito pustimo počivati 5 minut, preden jo postrežemo. Serviramo jo z žlico kisle smetane.