torek, 14. junij 2016

Slani rogljički

Večkrat narejeni, zmanjka jih v trenutku.

Sestavine:
Za testo:
750 g bele moke,
40 g kvasa,
30 g sladkorja,
3 dl mlačnega mleka oziroma po potrebi,
30 g soli,
4 žlice olivnega olja.
Za posip:
1 jajce,
različna semena,
grobo mleta sol,
olje za namaz.

Priprava:

Iz sestavin za testo zamesite rahlo testo in ga razdelite na hlebčke. Če želite velike rogljiče, naredite 3 kroge, če želite majhne, pa jih naredite 6 (ali kot vam ustreza). Hlebčki naj pokriti počivajo toliko časa, da se njihova velikost podvoji. Vsak hlebček razvaljajte v krog za prst debelo, ga premažite z oljem in razrežite na trikotnike.


Vsak trikotnik zvijte od širšega dela proti špici.


Rogljiče premažite z razžvrkljanim jajcem in posujte s soljo ter semeni.


Na 200°C jih pecite, dokler ne postanejo lepo rjavo obarvani.


Ti rogljiči puščajo prosto pot naši domišljiji. Velikokrat naredim iz tega testa tudi polnjene rogljiče. Preden jih začnem zvijati, položim na testo kos šunke in sira. Naredila sem tudi že sladko različico, kjer sem pred zvijanjem dala na testo žličko marmelade, po vrhu pa sem rogljiče posula s sesekljanimi lešniki. V tem primeru sem olje za premaz zamenjala z maslom.



Ni komentarjev:

Objavite komentar