sobota, 25. junij 2016

Pita z lisičkami

SESTAVINE: (za 4 osebe)

Nadev:
250 g svežih gob,
1 strok česna,
1čajna žlička masla,
100 g naribanega sira (nekaj parmezana, ostalo kakšen mehkejši sir),
2 jajci
0.5 dl mleka,
sol,
poper,
timijan.

Testo:
140 g polnozrnate moke,
75 g masla,
žlica hladne vode,
sol.

PRIPRAVA:

Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo , ki naj v hladilniku počiva vsaj pol ure.



Gobe narežemo na rezine in jih popražimo na maslu, ki smo ga odišavili s timijanom in sesekljanim česnom. Pražimo toliko časa, da voda od gob izpari. Na koncu gobe popramo in solimo.
Jajca razžvrkljamo, jim dodamo nariban sir, mleko in poper ter vse dobro premešamo.


Testo razvaljamo in ga položimo v pekač za pite, sega naj do roba. Na testo zlijemo jajčno mešanico in po njej enakomerno razporedimo gobe. Če je testo višje od nadeva, ga rahlo potisnemo navzdol po obodu.
Pito pečemo 30 minut na 200°C. Pečeno pito pustimo počivati 5 minut, preden jo postrežemo. Serviramo jo z žlico kisle smetane.



Ni komentarjev:

Objavite komentar