četrtek, 19. maj 2016

Oblečeni šparglji v dobri družbi

Spomladi se v moji kuhinji velikokrat znajdejo šparglji, nekaj je že domačih, nekaj pa jih še kupim na lokalni kmetiji.
Za praznično kosilo sva s fantom naredila šparglje po še posebej dobrem receptu.

Potrebujemo le nekaj sestavin, rezultat pa nikoli ne razočara.

Za 10 špargljev potrebujemo:
20 rezin šunke,
2 jajci,
nekaj mleka,
2 žlici moke,
100 g drobno ribanega parmezana.

Šparglje prerežemo na pol, jih damo v hladno vodo in kuhamo toliko časa, da voda zavre. Šparglje odcedimo in jih splahnemo z mrzlo vodo. Vsak špargelj zavijemo v šunko, ga povaljamo v moko in nato v razžvrkljana jajca, katerim smo dodali parmezan.
Oblečene šparglje spečemo v ponvi na kapljici olja.



Špargljem so na krožniku delali družbo še pečen krompir s pekočo papriko in rožmarinom, popečene bučke in pečena vratovina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar