četrtek, 29. junij 2017

Borovničeva torta

Danes sem se lotila še ene torte. Jutri greva s fantom na obisk in sva se odločila, da sabo neseva torto, kajti gostitelj je imel pred kratkim rojstni dan. Želela sem narediti preprosto osvežilno torto, fant pa je predlagal okus borovnic.

Sestavine:

biskvit:

2 jajci,
85 g sladkorja,
1,5 dl mleka,
40 g staljenega masla,
140 g moke,
1/2 pecilnega praška,
20 g kakava,

krema:
6 dl smetane za stepanje,
500 g mascarponeja,
1 kozarček borovničeve marmelade,
2 želatini fix.

Priprava:

Jajca in sladkor penasto umešajte, dodajte preostale sestavine, zmešajte in vlijte v pomaščen in pomokan pekač. Biskvit pecite na 180°C 10 minut.

Ko se biskvit hladi, naredite kremo. V mascarpone vmešajte želatino fix in dodajte stepeno smetano. Kremo razdelite na dva dela in vsakemu dodajte marmelado. V en del kreme dodajte več marmelade kot v drugega. Ker sem uporabila domačo marmelado, sem v kremo dodala še malenkost sladkorja (vsega skupaj 2 žlici).

V obod namestite biskvit in ga pokapajte z rumom. Nanj dajte temnejšo kremo (tisto z več borovnicami) in jo poravnajte. Na njo previdno dajte še svetlejšo kremo in jo prav tako poravnajte. Torto za nekaj ur postavite v hladilnik. Če bi jo postregli kakšen dan po pripravi, se vam jo splača zamrzniti in pred serviranjem odtajati v hladilniku.


Takšno torto (ali pa v obliki peciva) imam čez poletje večkrat v skrinji za rezervo, če se napovejo kakšni sladkosnedi obiski.




Ni komentarjev:

Objavite komentar