Občasno naredim polpete, kdaj paradižnikovo omako s kockami govedine, včasih jo tudi le narežem in opečem. Velikokrat pa naredim iz govejega mesa goveji zvitek.
Ta zvitek pojemo na različne načine. Običajno ga pojemo za kosilo z bogatejšo solato, kdaj ga narežemo in pojemo kot zakuho v juhi, ki jo zmeraj jemo tudi v ponedeljek, kdaj pa spečem zvitek zvečer in ga pojemo kot prigrizek za malico ali večerjo.
Goveji zvitek je res preprost za pripravo in omogoča nešteto variacij.
Sestavine, ki jih potrebujemo:
vlečeno testo,
govedino iz juhe,
nekaj šalotk ali čebulo,
žlico gorčice,
česen,
česen,
sol,
poper,
olje,
jajce.
Govedino na drobno narežemo, dodamo nasekljano šalotko in česen, razžvrkljano jajce, gorčico, solimo in popramo.
Testo potegnemo in namažemo z nadevom od levega do desnega roba testa v pasu 10 cm. Preostalo testo premažemo z oljem in zvijemo v zvitek (kot jabolčni zavitek ali burek). Zvitek ovijemo v obliki polža in ga damo na pekač ter po vrhu premažemo z oljem.
Zvitek pečemo 30 minut na 190°C oziroma dokler ni rjavo zapečen.
Ni komentarjev:
Objavite komentar