petek, 27. november 2015

Rezani piškoti kot darilo

V tokratni objavi pišem o preprostih, a božanskih piškotih. Ti piškoti omogočajo nešteto različic, jaz največkrat naredim takšne, kot so opisani v nadaljevanju. Res so odlični. Domači se velikokrat spomnijo na njih in jih moram narediti. Z njimi res ni veliko dela, okus pa prepriča vse sladkosnede.

Sestavine:
250 g masla
2 jajci
300 g moke
120 g sladkorja
100 g čokolade
100 g lešnikov
pest suhih marelic
čajna žlička cimeta
Priprava:
Lešnike, čokolado in marelice nasekljaj.
 V posodo daj moko, jajce, sladkor in maslo.
  Dodaj še nasekljane dodatke.
Iz sestavin zgneti testo in ga oblikuj v valj. Valj zavij v folijo in ga za eno uro daj v hladilnik. Valj naj bo debel toliko, kolikor želiš, da bodo piškoti veliki.
 Po eni uri vzemi valj iz hladilnika in nareži rezine, debele približno en centimeter in jih polagaj na pekač s peki papirjem.
 Piškote speci na 180°C. Peka traja približno 10 minut, oziroma dokler piškoti ne dobijo rahlo temnejšega robu.
Piškoti so odlično darilo, lahko jih podarite kot kozarec s sestavinami ali pa že pečene. Če boste piškote podarjali kot kozarec s sestavinami, suhe sestavine vsipajte v kozarec za vlaganje postopoma po plasteh. Tako nastane zelo lep vzorec v kozarcu. Zraven je seveda potrebno dodati recept, da bo obdarovanec lahko naredil piškote.
Namesto marelic, lešnikov in čokolade lahko dodate različne dodatke. Zelo okusni pridejo piškoti z brusnicami in belo čokolado ter mandlji.

Spečene piškote sem namenila osebi, ki ima posebno mesto v mojem življenju. V prihajajoči objavi vam pokažem še, kako sem piškote dekorirala kot darilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar