četrtek, 15. marec 2018

Čokoladni rjavčki s suhimi slivami

Sezona zimskih jedi se počasi izteka in zato sem se odločila, da naredim še enkrat to zimo čokoladne rjavčke s suhimi slivami. Gre za okusen čokoladen biskvit s koščki suhih sliv.

Sestavine:
4 jajca,
55 g masla,
150 g temne čokolade,
75 g rjavega sladkorja,
žlico vanilijevega sirupa,
65 g jogutra,
60 g moke,
ščep soli,
noževo konico pecilnega praška,
100 g suhih sliv.


Jajca in sladkor penasto vmešamo, dodamo stopljeno čokolado in maslo.


Dobro premešamo in dodamo še jogurt in vaniljev sirup. Na rahlo vmešamo presejano moko s pecilnim praškom, dodamo sol.


Testo prelijemo v pekač in na njega posujemo koščke sliv. Biskvit pečemo 20 minut na 150°C.



Med tem, ko se peče, pripravimo še vanilijevo kremo, ki se odlično poda zraven biskvita (lahko tudi kupimo jogurt in ga le dodamo ob serviranju, vendar meni je bolj všeč, če naredim domačega).
Skodelico navadnega jogurta zmešamo z žlico želatine fix in dodamo žlico vanilijevega sirupa. Kremo postavimo v hladilnika do serviranja, da se strdi.

Poleg biskvita lahko postrežemo tudi žlico stepene smetane ali grškega jogurta. Sicer pa so tile rjavčki že sami po sebi odlični, tudi brez dodatkov.





Ni komentarjev:

Objavite komentar