nedelja, 11. september 2016

Francoska hruškova pita

Zaradi obilice domačih hrušk velikokrat spečem francosko pito.
Recept je preprost in hiter, pita pa je izredno okusna.
Pito naredim tudi iz jabolk ali sliv in je prav tako izvrstna.


Za testo potrebujete:
250 g moke,
125 g masla,
nekaj žlic vode ali mleka,
ščep soli,
60 g sladkorja.

Iz sestavin zgnetite krhko testo. Kepo testa zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za najmanj pol ure. Med tem pripravite hruške za nadev.
5 hrušk olupite, jih očistite in narežite na rezine.
Testo razvaljajte v pomaščenem pekaču tako, da bo ob robu rahlo privzdignjeno navzgor. Na testo v krogih od zunaj proti notranjosti razporedite hruške in jih potresite z žlico sladkorja. V ogreti pečici (180°C) pecite 30 minut. Ko je pita pečena, jo premažite z marmelado, kateri ste dodali nekaj ruma.




Ni komentarjev:

Objavite komentar